Szerző: | Online Marketing

Share Button

Az agilis módszertannak vannak szabályai. Felelős csapatjátékos munkatársaknak való.

Nincs munkaidő, ellenben vannak vállalások. A sikert nem csak pénzben, hanem elégedettségben mérik, nem csak ügyfél, hanem munkavállalói oldalon. Az ügyfél elégedettség viszonylag egyszerű, hiszen neki elég konkrétak az igényei. Ellenben az, hogy a munkavállalót mi motiválja arra, hogy az életéből sok órát áldozzon egy projekt megvalósítására már nem olyan egyértelmű.

Mit tehet egy vezető, amikor a munkatárs azt mondja, hogy őt az adott projektben semmi nem motiválja?

Persze vezetőként nekiállhatunk meggyőzni, hogy hát ebből kapod a fizetésed, és a cégnek ez a szolgáltatása, ezt nyújtjuk ügyfeleinknek stb.  Valljuk meg minden vezetőnek ez volna az első megoldása. Cáfolhatatlan érvekkel meggyőzi a munkatársat arról, hogy ez a cégnek és így neki is miért jó. De valójában ezzel a problémát nem oldottuk meg.

Mindannyiunk igénye, hogy az életünkben a munkával töltött időnkben értéket hozzunk létre. Ha az, amit csinálunk, számunkra nem érték, hiába kapunk érte pénzt, akkor igazán nem tudunk kapcsolódni a feladathoz, akkor az egy helyzet, amit komolyan kell venni egyéni és csapat szinten is. Hiszen az egyén mindig hatással van a csapat eredményeire is.

Egy ilyen esetben mit lehet tenni? Itt olvashatsz erről egy inspiráló cikket, az Integral Vision történeteiből!

Share Button

Last modified: 2017-12-18